Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

3/7: Resistance Festival στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο


Το Resistance Festival 2011 που θα πραγματοποιηθεί στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στην Ιερά Οδό την Κυριακή 3 Ιουλίου 2011 παρουσιάζει αγαπημένα ονόματα της ελληνικής και ξένης μουσικής. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Red Snapper

Η βρετανική μπάντα έκανε αίσθηση από το 1996 με το καταπληκτικό «Prince Blimey». Οι Richard Thair, Ali Friend και David Ayers, με την προϋπηρεσία τους στην jazz αλλά και τη διάθεσή τους να πειραματιστούν με νέα στοιχεία, από funk μέχρι trip-hop, έφτιαξαν ένα ιδιαίτερο ήχο. Οι χορευτικότερες δομές του επόμενου δίσκου τους, τους εντάσσουν και στα ευρύτερα όρια της dance-electronica κουλτούρας, όπως επιβεβαιώνει και η περιοδεία τους με τους Prodigy. Οι κατευθύνσεις τους συνεχώς μεταλλάσσονται, αναζητώντας πια ακόμη και afrobeat μονοπάτια. Ο τελευταίος τους δίσκος «Κey» θεωρείται από πολλούς ο πιο δυναμικός και ανατρεπτικός.

The Swing Shoes + Sugahspank!

Sugahspank! Η μαύρη Πειραιώτισσα (όπως είθισται να τη χαρακτηρίζουν), σίγουρα μία απόλυτη performer on stage... Swing Shoes, μια ανήσυχη μπάντα με επιρροές από Django Reinhardt, Duke Ellington, Μανώλη Χιώτη αλλά και το σύνολο της swing, blues και παραδοσιακής jazz σκηνής.

Barbara's Straight Son

Ο βασικός πυρήνας των Barbara's Straight Son αποτελείται από τους Νίκο Χαλντούπη και Φώτη Βελέντζα, ένα πειραματικό ντουέτο με έδρα την Αθήνα. Από το 2004 γυρίζουν ταινίες και ταυτόχρονα πειραματίζονται στο χώρο του noise και breakcore. Έχοντας κυκλοφορήσει την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά τo 2008 με τίτλο "Randomness Is Not Easy To Achieve", πλέον παρουσιάζουν στο κοινό ένα οπτικοακουστικό event με τη σύμπραξη του Λουκά Γιαννακίτσα (μπάσο) και του Αλέξη Σταυρόπουλου (τύμπανα). Η μουσική τους είναι ένα μείγμα μελωδιών και ήχων επιρεασμένων από παλιά ηλεκτρονικά παιχνίδια και ρυθμικών εναλλαγών από dub σε punk και από jazz σε jungle.

Έναρξη: 10μμ

Είσοδος: 6 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου