Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Ευρωπαϊκή πρωτιά στο σκάκι για 10χρονο Έλληνα


Ο 10χρονος σκακιστής της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου, Ευγένιος Ιωαννίδης, τερμάτισε πρώτος στην κατηγορία της ηλικίας του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με επτά βαθμούς σε εννιά αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μικρός ξεκίνησε από την θέση Νο14 του πίνακα, αλλά στο τέλος προσπέρασε όλα τα μεγάλα ονόματα της ηλικίας του, στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Βουλγαρία.

Ο ταλαντούχος σκακιστής μένει στη Θεσσαλονίκη και έχει προπονητή τον πρωταθλητή Ελλάδος, Γιάννη Παπαϊωάννου.Ο 10χρονος κατάφερε να νικήσει όλα τα μεγάλα ταλέντα στο σκάκι από χώρες με μεγάλη παράδοση, όπως η Ρωσίας, το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία.

Τον 10χρονο συνεχάρη ο κ. Πάνος Μπιτσαξής.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού έστειλε στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία την παρακάτω επιστολή:

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο 10χρονο σκακιστή Ευγένιο Ιωαννίδη, από τη Θεσσαλονίκη, που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο φετινό νεανικό πρωτάθλημα της κατηγορίας παίδων μέχρι 10 ετών. Η επιτυχία του ανάμεσα σε 118 σκακιστές από 37 χώρες, αποδεικνύει ότι, ο ζήλος, η πειθαρχία, η προσήλωση ενός αθλητή, ακόμη και σε τόσο μικρή ηλικία, οδηγεί στην κατάκτηση υψηλών στόχων».

Παράλληλα, ο κ. Μπιτσαξής προσκάλεσε τον Ιωαννίδη στο γραφείο του, για να τον συγχαρεί προσωπικά και να παίξει μαζί του μία παρτίδα σκάκι.

Πέραν της πρωτιάς, η Ελλάδα είχε και άλλες διακρίσεις στο πρωτάθλημα. Την 7η θέση κατέλαβε η Ευγενία Τσιβελεκίδου στα κορίτσια κάτω των 8 ετών και την 9η θέση ο Νίκος Θεοδώρου στα αγόρια κάτω των 12 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου