Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Πρόταση για σινεμά - The Amazing Spider-Man

 Reboot. Σε κινηματογραφικούς όρους ισοδυναμεί με την εν μέρει ή και ολική απόρριψη μιας υπάρχουσας ταινίας ή σειράς ταινιών και την επανεκκίνηση της με καινούργιες ιδέες, ιστορίες ή στυλ αφήγησης. Αλλιώς «πώς να βγάλουμε περισσότερα λεφτά», κάτι που δυστυχώς για το The Amazing Spider-Man τείνει να κλίνει προς, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν διαθέτει αρετές.

 Πλοκή
Ο Πίτερ Πάρκερ είναι ένας καθόλου δημοφιλής έφηβος που μεγαλώνει με τον θείο και τη θεία του, καθώς οι γονείς του τον εγκατέλειψαν σε μικρή ηλικία. Ο Πίτερ, όπως συνηθίζουν οι έφηβοι, είναι μπλεγμένος σε υπαρξιακές αναζητήσεις. Εντωμεταξύ, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα και με τα μυστήρια του έρωτα, που έχει βρει στο πρόσωπο της Γκουέν Στέισι. Κάποια στιγμή, ο Πίτερ ανακαλύπτει μια μυστηριώδη βαλίτσα που ανήκε στον πατέρα του και ξεκινά μια αναζήτηση για να καταλάβει τι πραγματικά συνέβη με την εξαφάνιση των γονιών του. H περιπέτεια αυτή θα τον οδηγήσει στο εργαστήριο του Δρ Κερτ Κόνορς, του παλιού συναδέλφου του πατέρα του. Κι όσο ο Spider-Man έρχεται αντιμέτωπος με το alter-ego του Δρ Κόνορς, τον απειλητικό Lizard, ο Πίτερ θα πάρει την μοιραία απόφαση να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του για να καθορίσει τη μοίρα του ως ήρωας.

The Amazing Spider-Man
Περιπέτεια (2012). Διάρκεια: 136'
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μαρκ Γουέμπ με τους: Άντριου Γκάρφιλντ, Έμα Στόουν, Ρις Ίφανς, Μάρτιν Σιν, Ντένις Λίρι

Παραλειπόμενα
Η πρώτη ταινία που ο σούπερ ήρωας δεν θα έχει κάποιον μεγάλο εχθρό από τα κόμικ. Τα κόμικ του παρείχαν τρεις εχθρούς (Green Goblin, Doctor Octopus, Venom), αλλά και οι τρεις έχουν ήδη κάνουν την κινηματογραφική τους εμφάνιση.

Τον Γενάρη του 2010, η Sony ανακοίνωσε πως σταματάει συνεργασία με τους Sam Raimi και Tobey Maguire. Στην αναζήτηση του νέου Spider-man ακουστήκαν τα ονόματα των Josh Hutcherson, Logan Lerman, Jamie Bell, Michael Angarano, Alden Ehrenreich, Aaron Johnson και Anton Yelchin. Τον Ιούλη του 2010 ανακοινώθηκε το τελικό όνομα του Andrew Garfield.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου