Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ανταλλακτική βιβλιοθήκη στο κέντρο της Αθήνας

Μετά την Κηφισιά και την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών η εν λόγω πρωτοβουλία βρήκε «στέγη» και στο Κολωνάκι στην Πλατεία Δεξαμενής
 
Με βασική τους αρχή ότι ένα βιβλίο πρέπει να κυκλοφορεί και να διαβάζεται όσο το δυνατόν από περισσότερους, οι αρχιτέκτονες Ειρήνη Αιμιλία Ιωαννίδου και Ελευθέριος Αμπατζής στοχεύουν στη δημιουργία ανταλλακτικών βιβλιοθηκών στην Αθήνα. Έτσι, ύστερα από την Κηφισιά και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, η ιδέα τους βρήκε «στέγη» και στο κέντρο της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στο Κολωνάκι και την πλατεία Δεξαμενής.
 
«Επιτέλους και μία βιβλιοθήκη στην καρδιά της Αθήνας. Το "πείραμα" πέτυχε. Διαφορετικά δεν θα συνεχίζαμε. Όσο περισσότερος κόσμος μαθαίνει τι ακριβώς σημαίνει υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη και αγκαλιάζει αυτό το εγχείρημα, τόσο οι βιβλιοθήκες επιτελούν τον σκοπό τους. Ιδανικά θα θέλαμε αυτή η ιδέα να εξαπλωθεί και σε όλη την Ελλάδα. Δήμοι και κοινότητες είναι έτοιμοι να τις φιλοξενήσουν, το δύσκολο κομμάτι στις υπάρχουσες συνθήκες είναι να βρεθούν χορηγοί για την κατασκευή τους» τονίζουν αμφότεροι με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 
Ήδη από το πρωί του Σαββάτου (19/10) τα πρώτα βιβλία είναι στα ράφια και πλήθος κόσμου επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις της βιβλιοθήκης προκειμένου να αφήσουν βιβλία αλλά και να προμηθευτούν παράλληλα. Η βιβλιοθήκη λειτουργεί όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες, ενώ για να μπορεί να κάνει χρήση της όποιος ενδιαφέρεται απλά εκτυπώνει το αυτοκόλλητο «αντάλλαξε το» κολλώντας το στο βιβλίο που θέλει να ανταλλάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου