Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Φτασμένη ζωγράφος ετών... 4!


Η Αελίτα Αντρέ από τη Μελβούρνη έχει εντυπωσιάσει δύσκολους κριτικούς με τα έργα της, ένα εκ των οποίων πωλήθηκε πέρσι για 24.000 δολάρια. Αυτή τη στιγμή κάνει την πρώτη της ατομική έκθεση στη Νέα Υόρκη. Όλα αυτά, σε ηλικία τεσσάρων ετών!

Η Αελίτα είναι η πιο μικρή επαγγελματίας ζωγράφος του κόσμου. Πολλοί παρομοιάζουν τα έργα της με αυτά του Τζάκσον Πόλοκ ενώ στην ηλικία των τεσσάρων ετών κατάφερε, αυτό που για άλλους ζωγράφους είναι όνειρο ζωής: την πρώτη ατομική της έκθεση στο Μανχάταν.

Η διευθύντρια της γκαλερί που θα φιλοξενήσει την έκθεση αναφέρει ότι "το ενδιαφέρον στην τέχνη της Αελίτα είναι ότι αποτελεί έναν συνδυασμό αφηρημένου εξπρεσιονισμού και σουρεαλισμού". "Οι πίνακες έχουν φανταστικά χρώματα, κίνηση, σύνθεση. Σκέφτηκα: ποιος τους δημιούργησε; Και ανακάλυψα ότι ήταν ένα παιδί" προσθέτει.

Πάντως η Αελίτα έχει επίγνωση του ταλέντου της, γιατί όταν επισκέφθηκε το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης με τους γονείς της - ζωγράφους επίσης - αναρωτήθηκε πού είναι οι δικοί της πίνακες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου