Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Πρόταση για σινεμά - Super 8


Το καλοκαίρι του 1979, σε μια μικρή πόλη του Οχάιο, μια ομάδα φίλων γίνονται μάρτυρες ενός καταστροφικού εκτροχιασμού τρένου, ενώ γυρίζουν, σε μια απομονωμένη σιδηροδρομική διασταύρωση, μια ερασιτεχνική ταινία με ζόμπι χρησιμοποιώντας μια super 8 κάμερα. Πολύ σύντομα, αρχίζουν να υποψιάζονται πως δεν πρόκειται για κάποιο απλό ατύχημα. Λίγο αργότερα, ανεξήγητες εξαφανίσεις κι απίστευτα γεγονότα αρχίζουν να συμβαίνουν στην πόλη και ο βοηθός σερίφη προσπαθεί να αποκαλύψει την αλήθεια, κάτι πολύ πιο τρομακτικό απ` όσο οποιοσδήποτε θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.



SUPER 8 . Επιστ. Φαντασίας (2011) Διάρκεια: 111'


Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Τζέι Τζέι Έιμπραμς με τους: Ελ Φάνινγκ, Τζόελ Κόρτνεϊ, Κάιλ Τσάντλερ

Κριτική

Κάποιες φορές δεν χρειάζονται ούτε μεγάλα ονόματα σταρ, ούτε 3D, ούτε καταιγισμός ψηφιακών εφέ για να γίνει μια εντυπωσιακή περιπέτεια. Με το «Super 8», ο Τζ. Τζ. Εϊμπραμς καταφέρνει όχι μόνο να μεταδώσει αγωνία, αλλά να κάνει μια ταινία με συναίσθημα και ψυχή.

Είναι ένας φόρος τιμής στο σινεμά του Στίβεν Σπίλμπεργκ (παραγωγός εδώ), αλλά οι σινεφιλικές αναφορές επεκτείνονται πέρα από τον «Εξωγήινο» και τις «Στενές επαφές τρίτου τύπου», στο «Goonies», αλλά και μέχρι το «Στάσου πλάι μου».

Το καλοκαίρι του 1979 σε μια πόλη του Οχάιο, μια παρέα παιδιών γυρίζει μια ερασιτεχνική ταινία με μια κάμερα Super 8. Σε ένα τους γύρισμα θα καταγράψουν ένα τρομακτικό σιδηροδρομικό ατύχημα που θα αποτελέσει την αφορμή για το ξέσπασμα μιας χαοτικής κατάστασης, καθώς ένα εξωγήινο πλάσμα αποδρά και σκορπά τον τρόμο.

Πέρα από την άψογη αναπαράσταση της εποχής, τη συντονισμένη δράση και το έντονο σασπένς, ο Εϊμπραμς και το εξαιρετικά ταλαντούχο καστ παιδιών αφηγούνται μια ιστορία που μιλάει για τη φιλία, την πρώτη αγάπη, τη λατρεία για το σινεμά και τη συγχώρεση, με τρόπο διασκεδαστικό και ταυτόχρονα συγκινητικό.

Δείτε το trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου