Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Ταξίδι στην τέχνη των μαθηματικών

Από την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, ώρα 11:30-13:30, και την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα, την ίδια ώρα, το Μουσείο Ηρακλειδών προσκαλεί τους μικρούς του φίλους (και αν το επιθυμούν μαζί με τους γονείς τους), για ένα ταξίδι στον κόσμο των Μαθηματικών, με όχημα την Τέχνη, χωρίς οικονομική επιβάρυνση!

Κάθε φορά θα αναπτύσσεται διαφορετική ειδική θεματική ενότητα και θα απευθύνεται σε διαφορετικές ηλικίες μαθητών.
Στο πρώτο ταξίδι μας, προσκαλούμε παιδιά των Α, Β, και Γ τάξεων Δημοτικού να επισκεφθούμε και να γνωρίσουμε τον όμορφο κόσμο της "Συμμετρίας και των Γεωμετρικών Μοτίβων", μέσα από τα έργα των M.C. Escher και Victor Vasarely που παρουσιάζει το μουσείο από τις συλλογές του.

Το πρόγραμμα “Κυριακή με Τέχνη και Μαθηματικά” διαρκεί δύο ώρες και περιλαμβάνει:
• Ξενάγηση - διάλογο με τα παιδιά στην έκθεση του μουσείου.
• Ανάπτυξη ειδικών θεματικών ενοτήτων δραστηριοτήτων Μαθηματικών του Δημοτικού σχολείου στο αλληλεπιδραστικό περιβάλλον της Τέχνης. Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 θα αναπτυχθεί η ενότητα “Συμμετρίες και Γεωμετρικά Μοτίβα” για παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.

Η τηλεφωνική συνεννόηση είναι απαραίτητη για την κράτηση θέσης.

Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να αναδείξουν λανθάνουσες δεξιότητες μάθησης, μέσα από την αλληλεπίδραση Τέχνης και Μαθηματικών καθώς σύμφωνα με διδακτικές έρευνες, το περιβάλλον της Τέχνης, αξιοποιούμενο κατάλληλα και σε περιβάλλον ομαδοσυνεργατικότητας, “απελευθερώνει δυνάμεις και πρωτοβουλίες γνωστικής αυτενέργειας και ανάπτυξης της λογικομαθηματικής σκέψης”.

Αλλά και σε όσους από τους γονείς έχουν χρόνο και διάθεση δίνει την ευκαιρία να γίνουν μαθητές μαζί με τα παιδιά τους και να εκπαιδευθούν στο πώς θα μπορούσαν να ασχοληθούν δημιουργικά μαζί τους. Να διαπιστώσουν ότι η κατανόηση των Μαθηματικών από τα παιδιά δεν αποτελεί βραχνά, αλλά είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να συνεχιστεί στο σπίτι.

Πληροφορίες - Κρατήσεις
Κα Ελένη Μ. Νομικού (Δευτ. - Παρ. 09:00-13:00)
τηλ.: 210 34 61 981 (εσωτ. 201), κιν.: 6947 277 697

Είσοδος ελεύθερη. Επιθυμητή η κράτηση θέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου