Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Λουκέτο στο thegreekz.com


Τίτλοι τέλους στη δημοφιλή ιστοσελίδα thegreekz.com. Οι διαχειριστές οδηγούνται στον εισαγγελέα, με την κατηγορία της διακίνησης παράνομου ψηφιακού υλικού, ακόμα και προσωπικών στιγμών ζευγαριών. Παραπάνω από 15.000 επισκέψεις κάθε μέρα

Οριστικό λουκέτο μπήκε στην ιστοσελίδα ανταλλαγής ταινιών, τραγουδιών και παιχνιδιών μεγάλης επισκεψιμότητας, thegreekz.com. Η ιστοσελίδα έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να κατεβάζουν παράνομα ψηφιακά αρχεία της αρεσκείας τους.

Εκλεισε το www.teamofgreekz.com και το www.greek-tracker.com


Η διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος Δεν αρκεστηκε μονο στο κλεισιμο του thegreekz.com εκλεισε το teamofgreekz.com και το greek-tracker.com. Φήμες αναφέρουν ότι ιδιοκτήτης είναι το ίδιο άτομο.

Οι 5 διαχειριστές της ιστοσελίδας www.thegreekz.com που ανέβαζαν και διαμοίραζαν παράνομα στο διαδίκτυο ψηφιακό υλικό, ακόμα και με προσωπικές ερωτικές στιγμές ανυποψίαστων πολιτών, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης και πλέον κατηγορούνται για παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας μέσω ίντερνετ.

Εξάλλου, στη σύλληψη των δραστών οδηγήθηκε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών, μετά από μήνυση εκπροσώπου της εταιρίας προστασίας οπτικοακουστικών έργων κατά των διαχειριστών της δημοφιλούς ιστοσελίδας.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των διαχειριστών ξεκίνησε την προηγούμενη Τετάρτη, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, ενώ πραγματοποιήθηκαν έφοδοι και στα σπίτια των πέντε φερόμενων υπεύθυνων της ιστοσελίδας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το σύνολο των επισκεπτών του σάιτ ξεπερνούσε ημερησίως τους 15.000.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν συνολικά 25 σκληροί δίσκοι, 5 φορητοί υπολογιστές, πλήθος οπτικών ψηφιακών δίσκων και πλήθος έγγραφων αποδείξεων από χρηματικά ποσά που εισέπρατταν, από διαφημίσεις στις ιστοσελίδες και από συνδρομές μελών, συνολικού ύψους 230.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου