Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Σε ποιες σχολές θα πέσουν οι βάσεις


Λιγότερους αριστούχους και περισσότερα γραπτά κάτω από τη βάση δείχνουν τα πρώτα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας για τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.

Που αναμένεται πτώση των βάσεων.

Tα πρώτα στοιχεία από τις βαθμολογίες των υποψηφίων δείχνουν ότι φέτος στα περισσότερα μαθήματα και μάλιστα στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας έχουμε χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με πέρυσι.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΝ EΧΑΣΑΝ ΒΑΘΜΟΥΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Iδιαίτερα στα μαθηματικά γενικής παιδείας, στα μαθηματικά θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης, στη φυσική θετικής και τεχνολογικής κατέυθυνσης, στα αρχαία ελληνικά και στη λογοτεχνία έχουν διαπιστωθεί επιδόσεις οι οποίες φαίνεται αφενός ότι μειώνουν τους αριστούχους αφετέρου ότι αυξάνουν το ποσοστό των υποψηφίων σε σχέση με πέρυσι που βρίσκονται κάτω από τη βάση.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πτώση των βάσεων αναμένεται στις υψηλόβαθμες σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου, δηλαδή τις φυσικομαθηματικές σχολές, την πληροφορική και τις πολυτεχνικές βεβαίως σχολές της Αθήνας και της περιφέρειας. Επίσης πτώση των βάσεων τους θα έχουν οι σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, αναφερόμαστε κυρίως στις υψηλόβαθμες ιατρικές και οδοντιατρικές σχολές και τις φαρμακευτικές. Είναι ασαφή ακόμη τα πράγματα στο 5ο επιστημονικό πεδίο των οικονομικών επιστημών ενώ θα υπάρχει μάλλον πτώση των βάσεων σε υψηλόβαθμα τμήματα των παιδαγωγικών και των νομικών σχολών στο 1ο επιστημονικό πεδίο με βάση τα στοιχεία που έχουμε έως τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου