Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Καθηγητής εναντίον μαθητή


Ιδιαίτερα οργισμένος είναι ένας πατέρας ο οποίος καταφέρεται εις βάρος καθηγητών στην Πάτρα για περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς σε σχολείο, εις βάρος μαθητών από καθηγητές. Θύμα της βίας και ο γιος του.

Με τη φράση «Αυτοί δεν είναι εκπαιδευτές, είναι σκυλιά», ο γονέας ενός ανήλικου μαθητή σε σχολείο της Πάτρας, Φώτης Γαλάνης, αποτυπώνει την αγανάκτησή του για τα περαστικά βίαιης συμπεριφοράς των καθηγητών προς τους μαθητές, που τείνουν να αποτελέσουν καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή, αλλά κυρίως, για να εκφράσει την απογοήτευσή του για το περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού υποδιευθυντή σχολείου με αποδέκτη, τον ίδιο του το γιο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης σε κεντρικό γυμνάσιο της Πάτρας, όταν μαθητές προσπάθησαν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο.

Οι προσπάθειες των μαθητών να κλείσουν την πόρτα έγιναν αντιληπτές από τον υποδιευθυντή, ο οποίος ήρθε σε αντιπαράθεση μαζί τους, ενώ σύμφωνα με την καταγγελία, έπιασε τον συγκεκριμένο μαθητή από τα μαλλιά και στη συνέχεια, χτύπησε βίαια το κεφάλι του στα κάγκελα λέγοντας, πως «αυτός είναι το αφεντικό στο σχολείο και αυτός κάνει κουμάντο».

Όλα έγιναν παρουσία πολλών μαθητών, ενώ για το συμβάν ειδοποιήθηκαν οι γονείς του μαθητή.

Αμέσως έφτασε στο σχολείο ο πατέρας του που είναι οικοδόμος και αναζήτησε τον θερμόαιμο καθηγητή, στον οποίο επιτέθηκε φραστικά, ενώ πήγε με το παιδί του στο ΙΚΑ για να το εξετάσει γιατρός, αφού από τα χτυπήματα είχε ζαλιστεί.

Μάλιστα σύμφωνα με τον γονέα, ο μικρός πρέπει να παρακολουθηθεί για 24 ώρες, μήπως και εμφανίσει συμπτώματα ζάλης.

Για το γεγονός έχει ήδη ενημερωθεί η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης, η οποία από αύριο θα ερευνήσει το θέμα.

Δείτε το βίντεο με την καταγγελία του πατέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου