Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Τέλος στην αποχή των βαθμολογητών - Σε 10 ημέρες οι βαθμοί των πανελληνίων


Αναστέλλεται η αποχή των βαθμολογητών, όπως αποφασίστηκε στην πολύωρη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Δημήτρης Πεππές δήλωσε ότι, "ως παιδαγωγοί αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε την αποχή, διασφαλίζοντας έτσι και την αξιοπιστία των εξετάσεων".

"Το προηγούμενο χρονικό διάστημα καταφέραμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας και καταδείξαμε την αναξιοπιστία της κυβέρνησης όσον αφορά το ύψος των αμοιβών μας, για αυτό τον λόγο θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση", ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ και προανήγγειλε "θερμό" φθινόπωρο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις αν θα υπακούσουν όλοι οι βαθμολογητές στην απόφαση της ομοσπονδίας, ο κ. Πεππές είπε ότι "η απόφαση του ΔΣ είναι σαφής - είπαμε ότι σταματάμε την αποχή και καλούμε τους συναδέλφους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους". Κατέληξε εκτιμώντας ότι σε ένα δεκαήμερο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθητών.

Το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Αλέξανδρος Αρβανιτίδης, διαφώνησε με την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ και κατηγόρησε την ηγεσία της ΟΛΜΕ ως "πουλημένη", λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η απόφαση για αναστολή "σπάει, υπονομεύει και ξεπουλάει έναν δίκαιο αγώνα". Κάλεσε δε τους βαθμολογητές να μην υπακούσουν.

Ανακοίνωση ΟΛΜΕ

“Το προηγούμενο διάστημα, με τη βοήθεια χιλιάδων συναδέλφων, που μας εμπιστεύτηκαν και μας ακολούθησαν, πετύχαμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των συναδέλφων που εμπλέκονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και καταδείξαμε την αναξιοπιστία των κυβερνήσεων στο ζήτημα της μη πληρωμής των δεδουλευμένων των καθηγητών για εργασίες πάσης φύσεως στο τρέχον σχολικό έτος αλλά και προγενέστερα" αναφέρει ανακοίνωση της ΟΛΜΕ μετά την απόφαση αναστολής των κινητοποιήσεων.

"Παρά την αδιάλλακτη κυβερνητική στάση να εμμείνει στην περικοπή των αποζημιώσεων όσων εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ λαμβάνοντας υπόψη ότι εκτός από εργαζόμενοι είμαστε και παιδαγωγοί, καθώς και την ανάγκη διασφάλισης με αξιόπιστο τρόπο της βαθμολόγησης των γραπτών, αποφάσισε τη μη συνέχιση της αποχής στα Βαθμολογικά Κέντρα. Καταγγέλλοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον εμπαιγμό των εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση, αποδεικνύουμε ότι για εμάς το «πρώτα ο μαθητής» αποτελεί καθημερινή πράξη" σημειώνεται.

Υπουργός Παιδείας

"Η ΟΛΜΕ επέδειξε στάση ευθύνης και αυτή είναι μια θετική εξέλιξη", δήλωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου. "Η αγωνία των μαθητών τελειώνει", είπε και πρόσθεσε: "Το Υπουργείο Παιδείας καταβάλλει ήδη κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η διαδικασία της βαθμολόγησης να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Σε αυτή την κατεύθυνση θα παρασχεθεί κάθε δυνατή διευκόλυνση προς τους βαθμολογητές".

Εξάλλου, το υπουργείο Παιδείας έστειλε έγγραφο προς τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης και τους προέδρους των βαθμολογικών κέντρων για την όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν τη βαθμολόγηση, και γι' αυτό το λόγο ζήτησε να απαλλαγεί το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό που εμπλέκεται με τις εξετάσεις, απο κάθε άλλου είδους ενδοσχολική απασχόληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου