Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

Βρέθηκε η Κιβωτός του Νώε (ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν...)

Τη Κιβωτό του Νώε, το πλοίο που κατασκευάστηκε από το βιβλικό χαρακτήρα Νώε, πιστεύουν ότι ανακάλυψαν Κινέζοι και Τούρκοι εξερευνητές, μέλη της Ευαγγελικής Εκκλησίας, σε μια κορυφή 4.000 μέτρων στο όρος Αραράτ.

Οι ερευνητές βεβαιώνουν ότι έχουν εντοπίσει τα απομεινάρια μιας τεράστιας ξύλινης κατασκευής, που χρονολογείται, βάσει της μεθόδου χρονολόγησης με άνθρακα 14, πριν από 4.800 χρόνια, εποχή που εικάζεται ότι έπλευσε η Κιβωτός.
Η κατασκευή φέρεται να περιέχει πολλά μικρά διαμερίσματα, ορισμένα εκ των οποίων είναι εφοδιασμένα με ξύλινα δοκάρια, όπου θα μπορούσαν να είχαν φιλοξενηθεί τα διάφορα είδη ζώων. "Δεν είμαστε 100% σίγουροι ότι πρόκειται για την Κιβωτό αλλά είμαστε σίγουροι κατά 99,9%/" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γέουνγκ Γινγκ-τσέουνγκ, Κινέζος σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ και μέλος της δεκαπενταμελούς ομάδας που φέρει τον τίτλο "Noah's Ark Ministries International".
Η Κιβωτός του Νώε, σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο βιβλίο της Γένεσης της Βίβλου, ήταν μια μεγάλη κιβωτός την οποία διέταξε στο Νώε ο Θεός να κατασκευάσει λόγω του μεγάλου κατακλυσμού που επρόκειτο να φέρει. Σύμφωνα με τη Βίβλο ο Θεός ευχαριστήθηκε από το πόσο δίκαιος ήταν ο Νώε και αποφάσισε να εκλέξει αυτόν ως σωτήρα του ανθρωπίνου είδους αλλά και των άλλων ειδών ζωής από το μεγάλο κατακλυσμό. Μήνυσε στο Νώε να κατασκευάσει μια κιβωτό με τετράγωνα ξύλα και να την ασφαλτώσει από μέσα και από έξω.
Κατά την Παλαιά Διαθήκη, μετά το μεγάλο κατακλυσμό η Κιβωτός του Νώε στάθηκε σε μια από τις κορυφές μιας οροσειράς που πολλοί ερευνητές τοποθετούν στο σημερινό όρος Αραράτ στην Τουρκία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου