Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

STARCHILD: Το παίδι των αστεριών


από την Μαρία Σοφιανίδου

Πολλά παράξενα και παραμορφωμένα κρανία έχουν ανακαλύφθει στο Μεξικό και στο Περού. Ένα από αυτά, είναι το κρανίο "Starchild' που βρέθηκε στο Μεξικό. Αποτελεί σήμερα το αντικείμενο της επιστημονικής εξέτασης και τεστ DNA. Θα μπορούσε να ήταν όντος ενας εξωγήινος, ή απλά έτσι είναι οι άνθρωποι εκεί πέρα;

Σύμφωνα με τον Lloyd Pye (Λοϊντ Παί), το κρανίο βρέθηκε γύρω στο 1930 σε ενα ορυχείο περίπου 100 μίλια (160 χλμ) νοτιοδυτικά της Τσιουάουα . Και όταν βρέθηκε ήταν θάμμενο μαζί με ένα κανονικό ανθρώπινο σκελετό.

Το κρανίο έχει κερδίσει μεγάλο ενδιαφέρον, με όσους ενδιαφέρονται για UFOs και "ξένες" επισκέψεις. Οι υποστηρικτές της συγκεκριμένης εξήγησης για το κρανίο απορρίπτουν την υπόθεση οτι μπορει να εμπλέκεται με μη παραφυσικές αίτιες, όπως η επιβίβαση κούνια ή υδροκεφαλία. Και ισχυρίζονται ότι έχει πολλές άλλες ανωμαλίες, όπως το πάχος, την πυκνότητα και αντοχή των οστών που υποστηρίζουν κατά το κρανίο ανθρώπου.

Επίσης το κρανίο έχει κερδίσει μεγάλο ενδιαφέρον απο τους επιστήμονες και γιάτρους.Έγιναν έρευνες για να προσπαθήσουν να βρουν μια απλή ιατρική αιτία για την ανωμαλία του κρανίου. Αλλά ως προς το παρόν, δεν είναι γνωστή η ιατρική πάθηση ή πολιτιστική πρακτική. Δεν έχει διαπιστωθεί τι μπορεί να εξηγήσει για τα ασυνήθιστα χαρακτηριστικά του κρανίου Starchild. Αλλά μιτοχονδριακού DNA που ανακτώνται από το κρανίο αποδείξει ότι είναι άνθρωπος.

Καποιος κατέληξε στο συμπέρασμα, με βάση την εξέταση του δεξιά άνω γνάθο που βρέθηκεμε το κρανίο, ότι ήταν παιδικό κρανίο, 4,5 - 5 χρόνια στην ηλικία. Ωστόσο, ο όγκος του το εσωτερικό του κρανίου Starchild είναι 1.600 κυβικών εκατοστών, που είναι 200 cm ³ μεγαλύτερο από τον εγκέφαλο του μέσου ενήλικα, και 400 cm ³ μεγαλύτερο από έναν ενήλικα του ίδιου μεγέθους,περίπου. Η τροχίες είναι ωοειδή και ρηχή, με το οπτικό νεύρικο κανάλι που βρίσκεται στο κάτω μέρος της τροχιάς του, αντί στο πίσω μέρος. Το πίσω μέρος του κρανίου είναι πεπλατυσμένο, αλλά όχι αποτεχνητά μέσα. Το κρανίο αποτελείται από υδροξυαπατίτη ασβεστίου, η κανονική ύλη των θηλαστικών οστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου