Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

Μουσική - Metallica

από τον Ζήση Σακαβάρα

Οι Metallica είναι ένα Heavy Metal συγκρότημα από τις Η.Π.Α.. Ιδρύθηκαν τις 28 Οκτωβρίου του 1981. Δημιουργήθηκαν όταν ο τότε νεαρός Lars Ulrich έβαλε στους δρόμους αγγελίες στις οποίες ζητούσε άτομα για δημμιουργία συγκροτήματος. Πιο συγκεκριμένα, ζητούσε 2 κιθαρίστες και έναν μπασίστα με τους οποίους θα έφτιαχνε συγκρότημα. Απάντησε στην αγγελία ο James Hetfield ο οποιος έπαιζε ρυθμική κιθάρα. Ο Lars και ο James έκαναν μια πρόβα αλλά ο James δεν ενθουσιάστηκε τόσο, και δεν τον ξαναπήρε τηλέφωνο. Ο Lars άρχισε πάλι να ψάχνει άτομα και τότε ο James τον πήρε τηλέφωνο ζητώντας να κάνουν άλλη μια πρόβα. Αργότερα ο Lars και ο James γνώρισαν τον σολίστα Dave Mustaine, ο οποίος μπήκε στο συγκρότημα αλλά αργότερα απολύθηκε λόγο χρήσης ουσιών και κακής συμπεριφοράς. Ύστερα γνώρισαν τον μπασίστα Cliff Burton, και τον (Φιλιππινέζικης καταγωγής) Kirk Hammet και έφτιαξαν ένα ολοκληρωμένο συγκρότημα. Με πωλήσεις 57 εκατομμυρίων άλμπουμ στις Η.Π.Α. (RIAA Total Sales), και 40 εκατομμύρια άλμπουμ εκτός των Η.Π.Α. το τελικό νούμερο των πωλήσεων φτάνει περίπου τα 100 εκατομμύρια δίσκους. Το συγκρότημα ειναι ενα απ' τα πιο επιτυχημένα heavy metal συγκροτήματα στην ιστορία ενώ γενικά κατατάσσεται 18ο, με βάση τις πωλήσεις, στην ως τώρα Αμερικάνικη μουσική ιστορία.

Αφου έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της Heavy Metal μουσικής, ειδικά της Thrash Metal, (οι Μetallica θεωρούνται οι επικεφαλείς των "τεσσάρων μεγάλων" του Αμερικάνικου Thrash Metal της σκηνής του Bay Area (περιοχή του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο), στους οποίους περιέχονται οι Megadeth, οι Slayer και οι Anthrax) στα μέσα της δεκαετίας του 1980, το συγκρότημα απευθύνθηκε σε ένα πιο πλατύ κοινό από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και μετά, αλλάζοντας τη μουσική του νοοτροπία, στρεφόμενο προς πιό Rock ήχους. Επίσης θεωρήθηκαν πρωτοπόροι στο Speed Metal με την κυκλοφορία του παρθενικού τους άλμπουμ,του Kill 'em All.

Δισκογραφία

* Kill 'em All - 1983
* Ride the Lightning - 1984
* Master of Puppets - 1986
* Garage Days Re-Visited - 1987
* ...And Justice for All - 1988
* Metallica (Black Album) - 1991
* Live Shit Binge And Purge - 1993
* Load - 1996
* ReLoad - 1997
* Garage Inc. - 1998
* S&M - 1999
* St. Anger - 2003
* Death Magnetic - 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου