Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ο Michael Jackson ζει !!! (από τις 9 μέχρι τις 28 Ιουνίου)


Σε ένα τρίωρο φαντασμαγορικό μιούζικαλ, γεμάτο με διαχρονικά soul hits, περνάει ολόκληρος ο θρύλος του Michael Jackson. Ο βασιλιάς της ποπ είναι εδώ, στο Θέατρο Μπάντμιντον, από τις 9 μέχρι τις 28 Ιουνίου.

Πρόκειται για ένα γενναιόδωρο σόου, το οποίο ξεκίνησε ουσιαστικά το 2006 κι επρόκειτο να τελειώσει αυτές τις ημέρες – αν ο αναπάντεχος θάνατος του Michael Jackson πέρυσι δεν του έδινε την (απαιτούμενη) παράταση. Έτσι, κατευθείαν από το West End του Λονδίνου, το «Thriller - Live!» έρχεται στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με 28 επιτυχίες που διατρέχουν όλη την καριέρα του Michael Jackson, από τη straight soul περίοδο των Jackson Five μέχρι τις μέρες μας. Δημιούργημα του Adrian Grant, του ανθρώπου που έστησε το 1988 το πολυάνθρωπο βρετανικό φαν κλαμπ του Michael Jackson, αυτό το σόου γεννήθηκε μέσα από ετήσια tributes του φαν κλαμπ στον λατρεμένο Michael, τα οποία βαθμιαία γνώρισαν τέτοια αυξανόμενη επιτυχία που το «Thriller - Live!» μετατράπηκε σε κάτι αναπόφευκτο.

Στη σκηνή, έξι τραγουδιστές υποδύονται έξι διαφορετικές φάσεις της καριέρας του Michael Jackson και της πορείας του προς τη δόξα, σε μια παραγωγή που έφτασε στη σημερινή τελειοποιημένη φάση τον Ιανουάριο του 2009, οπότε ανέβηκε στο West End, κι ενώ είχε κάνει ήδη περιοδείες σε Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ολλανδία και Σκανδιναβία. Η πρεμιέρα μάζεψε όλη την καλλιτεχνική κοινωνία του Λονδίνου, ενώ το μιούζικαλ είχε την απόλυτη έγκριση του Michael Jackson, αλλά χωρίς να έχει εμπλακεί στην παραγωγή.

Δυστυχώς, ο αιφνίδιος θάνατος του pop superstar έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα –και πιο ουσιαστική επικαιρότητα– στο μιούζικαλ, το οποίο ούτως ή άλλως έπαιρνε διθυραμβικές κριτικές από παντού. Τα τραγούδια του Michael Jackson, ερμηνευμένα από διαφορετικές –αλλά χαρισματικές– φωνές, παίρνουν άλλου είδους διαστάσεις, καθώς είναι (πάντα) πολύ ενδιαφέρον να «ανοίγουν» τα δεδομένα (φέρ’ ειπείν, το «Human Nature» το ακούγαμε διαφορετικά από τη στιγμή που το έπαιξε ο Miles Davis), ενώ οι άψογες χορογραφίες (του Gary Lloyd) διευρύνουν την perception του κοινού για τραγούδια που ήδη γνωρίζει πολύ καλά.

Σε γενικές γραμμές, το «Thriller - Live!» είναι ένα μιούζικαλ που τιμά τη μνήμη του βασιλιά της ποπ Michael Jackson, μια και ξεδιπλώνει στη σκηνή κάθε πτυχή του ταλέντου του χαρισματικού αυτού καλλιτέχνη. Κι επειδή συνολικός performer (τραγουδιστής και χορευτής) όπως ο Michael Jackson είναι πολύ δύσκολο να εμφανιστεί στο άμεσο μέλλον, οι ποιότητές του καταμερίζονται σε ένα σόου χορταστικό και απολαυστικό από κάθε άποψη.

2 σχόλια: