Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

Οι νέοι εγκαταλείπουν το facebook


Μια νέα έρευνα δείχνει πως υπάρχει τάση φυγής των εφήβων από το Facebook, καθώς ανησυχούν ότι έχει εξελιχθεί σε μέσο ελέγχου από τους γονείς τους και ότι μεταξύ των μελών υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι

Σημάδια κόπωσης για το Facebook διαπιστώνει διαδικτυακή ερευνά της ιστοσελίδας Roiworld.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι έφηβοι περνούν δύο ώρες την ημέρα στο διαδίκτυο κατά μέσο όρο ενώ το 80% από αυτούς δαπανά τον περισσότερο χρόνο του στο Facebook.

Σύμφωνα όμως με τη δημοσκόπηση σχεδόν ένας στους πέντε, από όσους έχουν λογαριασμό στο Facebook το έχουν αρχίσει και χρησιμοποιούν λιγότερο.

Από την ομάδα των νέων που λέει "αντίο" Facebook, το 45% έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους, το 16% εγκαταλείπουν επειδή οι γονείς τους είναι εκεί, το 14% λένε ότι υπάρχουν "πάρα πολλοί ενήλικες / ηλικιωμένοι" και το 13% ανησυχούν για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των προσωπικών τους πληροφοριών.

Το Facebook είναι ακόμα το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο μεταξύ των νέων και ένα ποσοστό της τάξης 78%, έχουν δημιουργήσει ένα προφίλ και το 69% εξακολουθεί να το χρησιμοποιεί. Τη δεύτερη θέση κατέχει το YouTube, την τρίτη το MySpace ενώ το Twitter έρχεται τέταρτο.

Η μελέτη δείχνει επίσης ότι οι έφηβοι που συνεχίζουν να μπαίνουν στο Facebook πρωτίστως παίζουν παιχνίδια. Το Roiworld διαπίστωσε ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των εφήβων που παίζουν παιχνίδια στο Facebook παραδέχονται ότι δαπανούν τουλάχιστον το 50% του χρόνου τους στο χώρο online gaming.

Στη ερευνά ρωτήθηκαν 600 έφηβοι ηλικίας 13 έως 17 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου