Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

Πρόταση για σινεμά - The American


Ο Τζακ είναι ένας μοναχικός εξπέρ επαγγελματίας δολοφόνος. Μια δουλειά στη Σουηδία δεν πηγαίνει και τόσο καλά κι ο Τζακ ανακοινώνει στον σύνδεσμο του, Λάρι, ότι η επόμενη θα είναι η τελευταία του δουλειά. Αυτή είναι σε μικρό χωριό της Ιταλίας, όπου ο Τζακ θα κάνει φίλους και θα βρει τον έρωτα. Όλα αυτά, όμως, ίσως προκαλούν την μοίρα του.

THE AMERICAN
Θρίλερ (2010) Διάρκεια: 105' .Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Άντον Κόρμπιν με τους: Τζορτζ Κλούνεϊ, Πάολο Μπονατσέλι, Βιολάντε Πλάσιντο


κριτική


Με τον Τζορτζ Κλούνεϊ γοητευτικά λιγομίλητο και ιδανικό για το ρόλο του «Αμερικανού» και με πλάνα που ποντάρουν στο ρετρό ιταλικό τοπίο και στις αισθησιακές θηλυκές παρουσίες, η ταινία του Άντον Κόρμπιν, έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να την κάνουν εμπορική και ενδιαφέρουσα, καταφέρνοντας αρχικά να κερδίσει τις εντυπώσεις. Σταδιακά ωστόσο κουράζει με τον αργό ρυθμό του σεναρίου, την προβλέψιμη εξέλιξη και την... καρτ ποστάλ αισθητική της. Ο Κλούνεϊ ελκυστικός και με την συγκρατημένη ερμηνεία του, δεν δίνει περιθώρια να σκεφτούμε κάποιον άλλον στη θέση του, αν και όσο τα λεπτά κυλούν, κάπως σαν να «χάνεται» υποκριτικά, ανάμεσα στα γραφικά σοκάκια και την αδύναμη ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου