Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Δεν αλλάζει το όριο των απουσιών για τους μαθητές


“Δεν αλλάζει το όριο των απουσιών για τους μαθητές”, δηλώνει η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου. Σχετική εγκύκλιος αποστέλλεται προς όλα τα σχολεία της χώρας, αναφορικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει για το όριο απουσιών.

64 δικαιολογημένες και 50 αδικαιολόγητες απουσίες για το Λύκειο, ορίζει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, διορθώνοντας προηγούμενη ανακοίνωση που μιλούσε για 50 δικαιολογημένες απουσίες.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου σε δηλώσεις της τόνισε ότι ισχύει και φέτος ότι ίσχυε μέχρι πρόπερσι, καθώς δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για την έκτακτη προσαύξηση του 30% πού ίσχυσε ειδικά και μόνο για την περσινή σχολική χρονιά, εξαιτίας των αυξημένων απουσιών από τα κρούσματα του ιού της γρίπης.

Μάλιστα η υφυπουργός τονίζει κατηγορηματικά ότι το υπουργείο Παιδείας, δεν έχει καμία πρόθεση αλλαγής του ορίου των απουσιών για τους μαθητές, ενώ συγχρόνως έδωσε στη δημοσιότητα αναλυτικό πίνακα με τα όρια των απουσιών ανά κατηγορία σχολείων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση . Συγκεκριμένα :

Γυμνάσια 50 απουσίες δικαιολογημένες και 64 αδικαιολόγητες, Εσπερινά Γυμνάσια, 50 απουσίες δικαιολογημένες και 80 αδικαιολόγητες, ΓΕ.Λ. 64 απουσίες δικαιολογημένες, 50 αδικαιολόγητες, Εσπερινά ΓΕ.Λ. 80 απουσίες δικαιολογημένες και 50 αδικαιολόγητες, ΕΠΑ.Λ. 64 δικαιολογημένες και 50 αδικαιολόγητες, Εσπερινά ΕΠΑ.Λ. 80 απουσίες δικαιολογημένες και 50 αδικαιολόγητες και ΕΠΑ.Σ. 40 δικαιολογημένες και 40 αδικαιολόγητες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου