Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Εκτός ελέγχου

από τον Χρήστο Δεμοίρο

Η χθεσινή πορεία ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών. Είχε παλμό και οργή δικαιολογημένη. Οργή λαού όμως και όχι προβοκατόρων και υποτιθέμενων επαναστατών. Δεν της δόθηκε η σημασία που της άξιζε, κάτι που λόγω των γεγονότων ήταν αναμενόμενο και δικαιολογημένο.
Ενα περιστατικό τραγικό που καμιά λέξη δεν μπορεί να το περιγράψει: 3 άνθρωποι νεκροί από αναθυμιάσεις στο υποκατάστημα της Marfin Bank στην οδό Σταδίου που τυλίχθηκε στις φλόγες.
Οι δράστες γνώριζαν ότι μέσα στην τράπεζα υπήρχαν άνθρωποι, αλλά η επανάσταση στο κεφάλι τους έπρεπε να νικήσει. Έπρεπε να κάψουν ζωντανούς αθώους ανθρώπους για να ανέβουν πιθανότατα στην εκτίμηση των λίγων, που ασκούνται στην επαναστατική αυτοϊκανοποίηση, βοηθώντας εκ του αποτελέσματος την εξουσία, που υποτίθεται ότι πολεμούν. To κέρδος τους ήταν τα επαναστατικά γαλόνια, που κερδίζονται μετά από κάθε Show στην ουρά μιας πορείας.
Το κράτος όμως και σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος, χωρίς καμία αιδώ απέναντι στους νεκρούς και τους οικείους τους, μιλούν από την πρώτη στιγμή για δολοφόνους-κουκουλοφόρους, επιχειρώντας να αξιοποίησουν το συμβάν για να κατευνάσουν το ρεύμα κοινωνικής οργής που ξέσπασε, για να αποκαταστήσουν το κουρελιασμένο τους κύρος
Για τις αντιδράσεις των πολιτικών και τους καυγάδες που ακολούθησαν και θα ακολουθήσουν, δεν χρειάζονται ιδιαίτερα σχόλια. Έχουν ιδιαίτερο ταλέντο στο να ευτελίζουν τα πάντα με την ξύλινη γλώσσα τους. Το καλλιεργούν πολλές δεκαετίες.
Εχουμε όμως κάθε λόγο να είμαστε οργισμένοι. Πολύ. Εκλέγουμε, συνήθως, ανίκανους, ανεπαρκείς και συχνά διεφθαρμένους να μας κυβερνήσουν. Και φυσικά μας κυβερνούν με τον τρόπο που ξέρουν - με ανικανότητα, φαυλότητα, και ιδιοτέλεια. Εμείς όμως τους εκλέγουμε.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ σωστός. Πήρατε τα πράγματα με (μαθηματική) ακρίβεια. Αυτό που με εξοργίζει περισσότερο, είναι ότι κανένας από όλους εμάς, τους μέσους ανθρώπους δεν θα έκανε τέτοια ενέργεια. Οι άνθρωποι, πήγαν να δουλέψουν επειδή θα είχαν κυρώσεις, κ΄ως αντάλλαγμα έχασαν τη ζωή τους. Κ΄από ποιούς; Από ελεγχόμενους προβοκάτορες που θέλουν να στρέψουν το πλήθος αλλού από το σκοπό για τον οποίο έγινε η διαδήλωση, κ΄κατά συνέπεια να ενοχοποιήσουν τον κόσμο που ήταν μαζί τους. Ελπίζω η παρακμή στην οποία βαδίζουμε, οι διαδηλώσεις κ΄οι ΑΔΙΚΕΣ απώλειες να μας αφυπνήσουν στο ποιούς εκλέγουμε αλλά να αφυπνήσουν κ΄τους εκλεγόμενους "ηγέτες" στο ποιος είναι ο ρόλος τους.

    Τα θερμά μου συλληπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή