Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Για την αυτομόρφωση το θέμα της έκθεσης


Στη μάχη για μία θέση στα έδρανα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ρίχτηκαν από νωρίς το πρωί χιλιάδες υποψήφιοι, με το μάθημα της έκθεσης να ανοίγει την αυλαία.

Το θέμα αφορά στην "Αυτομόρφωση και τη Διά Βίου Εκπαίδευση" με αναφορά σε κείμενο της Αλεξάνδρας Κορωναίου από το βιβλίο της "Εκπαιδεύοντας, εκτός σχολείου" της έκδοσης του 2002.

Πιο συγκεκριμένα, από τους υποψηφίους ζητήθηκε να κάνουν περίληψη του κείμενου, να αναπτύξουν το περιεχόμενο συγκεκριμένου αποσπάσματος και να απαντήσουν σε δομικές και γραμματικές ασκήσεις.

Το ακριβές θέμα της έκθεσης ήταν: "Σε άρθρο που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα του σχολείου σας να αναφερθείτε στην σημασία της αυτομόρφωσης και να προτείνετε τρόπους πραγμάτωσής της σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου".

Οι πρώτες εκτιμήσεις μεταφέρουν γενική ικανοποίηση των μαθητών για το θέμα, αλλά και το γεγονός ότι το κρίνουν βατό, σε σύγκριση και με παλαιότερες χρονιές। Ωστόσο, οι πρώτοι μαθητές που βγήκαν από τις σχολικές αίθουσες έκαναν λόγο για θέμα παγίδα, που δεν ήταν αναμενόμενο όπως άλλα.

Δείτε το θέμα της έκθεσης εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου