Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Πρόταση για σινεμά - Iron Man 2


Το σίκουελ του Iron Man βασίζεται κι αυτό στο κόμικ της Marvel στο τεύχος Demon in a Bottle του 1979. Οι πληροφορίες για την ύπαρξη αυτού του σίκουελ είχαν διαρρεύσει άμεσα με την προβολή του πρώτου μέρους.

Λίγα λόγια για την ταινία

Τώρα πια ο κόσμος γνωρίζει πως ο πολυεκατομμυριούχος βιομήχανος, εφευρέτης Τόνι Σταρκ είναι ο Iron Man, ο υπερ-ήρωας με την ιδιότυπη στολή, που το μόνο που θέλει είναι να θέσει την καινοτόμο τεχνολογία του στην υπηρεσία της ανθρωπότητας. Παρόλη, όμως, την πίεση της κυβέρνησης, του Τύπου και του κοινού να μοιραστεί την τεχνολογία του με το στρατό, ο Τόνι είναι κάθετα αρνητικός στην προοπτική ν` αποκαλύψει τα μυστικά πίσω από τη στολή του Iron Man, καθώς φοβάται πως αν αυτές οι πληροφορίες πέσουν σε λάθος χέρια, τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια. Ο Τόνι καλείται να δημιουργήσει νέες συμμαχίες, με την πιστή Πέπερ Ποντς πάντοτε στο πλευρό του, για να αντιμετωπίσει τόσο τους προσωπικούς του δαίμονες όσο και νέους και πανίσχυρους εχθρούς, μεταξύ των οποίων και τον Άιβαν Βάνκο, ένα μυστηριώδη άντρα από το παρελθόν της οικογένειας Σταρκ, που ζητά εκδίκηση, χρησιμοποιώντας ως όπλο του, την ίδια την τεχνολογία των Επιχειρήσεων Σταρκ.

Iron Man 2 : διάρκεια 124' Σκηνοθεσία Τζον Φαβρό με τους: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Μίκι Ρουρκ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Σαμ Ρόκγουελ

Παραλειπόμενα

Ο ίδιος ο Downey Jr. μεσολάβησε δημόσια για να πάρει ο Mickey Rourke τον κρίσιμο ρόλο του Whiplash. Αρχικά, όμως, η Marvel του προσέφερε το υπερβολικά μικρό ποσό των 250 χιλιάδων για να παίξει. Μετά από επιμονή του σταρ να εμφανιστεί στην ταινία, το ποσό ανέβηκε σε άγνωστο αλλά θεμιτό αριθμό. Ο Rourke, μάλιστα, πρότεινε ο χαρακτήρας, λόγω καταγωγής, να μιλάει περισσότερο ρωσικά παρά εγγλέζικα. Για να μπει στον ρόλο του καλύτερα, επισκέφτηκε την φυλακή Μπούτιρκα στην Μόσχα.


Ο Sam Rockwell που θα εμφανιστεί ως Hammer ήταν η αρχική επιλογή για Iron Man όταν συγκέντρωναν το καστ της πρώτης ταινίας.


Η Emily Blunt είχε κλείσει με την Marvel να παίξει την Μαύρη Χήρα. Όμως, το πρόγραμμα της δεν μπορούσε να συμπέσει με αυτό των γυρισμάτων και μετά από μια αναίμακτη ανταλλαγή δηλώσεων, τον ρόλο πήρε η Scarlett Johansson.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου