Κυριακή, 16 Μαΐου 2010

Πρόταση για σινεμά - Robin Hood

Η ταινία με λίγα λόγια:

Στην Αγγλία του 13ου αιώνα, ένας άριστος τοξότης στο στρατό του Βασιλιά Ριχάρδου Ι, που αρχικά ενδιαφερόταν μόνο για την προσωπική του επιβίωση, αμέσως μετά το θάνατο του βασιλιά, πηγαίνει στο Νότινχαμ, μια πόλη βυθισμένη στη διαφθορά λόγω του δεσποτικού της σερίφη και της αβάσταχτης φορολογίας. Εκεί ερωτεύεται την ευγενή Λαίδη Μάριον κι ελπίζοντας να την κατακτήσει, αλλά και να σώσει την πόλη από τη βαριά φορολογία και την αδικία σε βάρος του απλού λαού, οργανώνει μια συμμορία κι αρχίζουν να μάχονται τη διαφθορά προκειμένου να αποδώσουν δικαιοσύνη, δίχως να φοβούνται το όποιο προσωπικό κόστος. Παράλληλα, οι απλοί αυτοί άνθρωποι καλούνται να αποτρέψουν την προοπτική ενός αιματοβαμμένου εμφυλίου και την υποδούλωση της χώρας τους στη Γαλλία και να ξαναφέρουν δόξα και τιμή στην Αγγλία. Ήρωας ή ληστής, ο Ρομπέν ήταν ένας ταπεινής καταγωγής άνδρας που με την τόλμη του και το αίσθημα δικαίου που τον διέκρινε, εξελίχθηκε σε αθάνατο σύμβολο ελευθερίας όλων των αδικημένων.

ROBIN HOOD Περιπέτεια 2010 Διάρκεια: 145'

Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ με τους: Ράσελ Κρόου, Κέιτ Μπλάνσετ, Γουίλιαμ Χαρτ, Μαρκ Στρονγκ

Παραλειπόμενα:

Η αρχική ιδέα ήταν ο Russell Crowe να παίζει τόσο τον Ρομπέν όσο και τον Σερίφη του Νότινγκαμ. Δεν ήταν κάποια φήμη, αφού ακούστηκε ακόμα και από τα χείλη του σταρ, μαζί με το ότι θα είναι μια πολύ διαφορετική οπτική που θα θίγει την ακεραιότητα του γνωστού ήρωα. Η πρώτη ιδέα ήδη απορρίφτηκε, όσο για την δεύτερη κανείς δεν ξέρει.


Στα 45 του, ο Russell Crowe γίνεται ο γηραιότερος ηθοποιός που ερμηνεύει Ρομπέν των Δασών. Το ρεκόρ το κρατούσε ο Sean Connery, που σχεδόν 45 είχε παίξει στο Ρόδο και το Βέλος (Robin and Marian, 1976). Σε απάντηση για την κριτική περί της ηλικίας του, ο νεοζηλανδός ηθοποιός έπεσε σε εξαντλητική δίαιτα.


Μεγάλη μάχη πριν τα γυρίσματα. Η Universal πήρε το έργο από τα χέρια των New Line, Warner, New Regency, DreamWorks. Ο Scott διαγωνίστηκε με τους Bryan Singer, Sam Raimi, Jon Turteltaub. Christian Bale και Sam Riley μαχηθήκαν για τον κεντρικό ρόλο. Rachel Weisz, Kate Winslet, Sienna Miller (αυτή παραλίγο) έδωσαν ανάλογη μάχη για το ρόλο της Μαριάν. Το σενάριο των Ethan Reiff, Cyrus Voris, με τίτλο Nottingham, πέρασε στα χέρια του έμπειρου Brian Helgeland και άλλαξε ριζικά.


Όλα τα γυρίσματα γίνονται στην Μεγάλη Βρετανία. Το μεγάλο όνειρο της παραγωγής για ανακατασκευή του πύργου του Λονδίνου έμεινε στα χαρτιά και αποφασίστηκε να γίνει ψηφιακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου